пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

                                         Міжнародний день кави

17 квітня всі каволюби святкують міжнародний день цього напою.

Кава та книги тісно пов'язані у нашому повсякденному житті. Тож, якщо ви любите сховатися у затишному містечку, взяти в одну руку - ароматний напій, а в іншу - гарну книжку, то ця підбірка точно для вас!  НАСОЛОДЖУЙТЕСЬ!!


Надійка Гербіш «Теплі історії до кави»                                                           У цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів. Герої цих історій - прості жителі звичайних містечок, загублені, знайдені, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави - хоча, що тут казати, вони готові ділитися своєю кавою й просто так. Вони щирі й справжні: пестять своїх котів, їздять на велосипедах, приймають гостей, печуть пиріжки й відсилають листівки, слухають вуличних музикантів і малюють маршрути на поторсаних картах. А ще у кожного з них є старі, улюблені горнятка, на дні яких і збереглися ці історії.


Наталія Гурницька  «Мелодія кави в тональності сподівання»

Анна випробувала долю і різні ролі — коханки, утриманки, дружини, вдови. Тепер єдине, що залишилося від кохання Адама живе у неї під серцем. У новій книзі Наталії Гурницкий «Мелодія кави в тональності сподівання» дівчина чекає нове кохання в тональності надії, а читачів — сповнена романтики історія у декораціях прекрасного Львова





Наталія Гурницька  «Мелодія кави у тональності кардамону»

Що це — мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї — це перше кохання, для нього — мабуть, уже й останнє... Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?..




Ірина Мацко  «Кава по-дорослому»

Книга – про дівчину, якій складно зрозуміти, чому люди не вміють ладити з людьми і чому потрібно собою доказувати свою любов. Вона шукає кохання, а наражається на грубе поводження з собою. Розчарування, здається, знищать її. Але за крок до того, щоб загубити себе в собі і серед тих, хто зруйнував себе, їй відкривається шанс для іншого життя.




Ю. Винничук «Таємниці львівської кави».

 Львів – місто з ароматом кави, напою, що змінює настрій і долю людини. Адже саме за чашкою  кави ухвалюють важливі рішення, освідчуються в коханні. Кава і Львів – це дві легенди, поєднані в єдине ціле. З книгою  ви здійсните навколосвітню подорож, опинитеся у найкращих львівських кав’ярнях минулого й сучасного та навчитеся готувати найсмачнішу, найароматнішу і найромантичнішу львівську каву.




 О. Столярова «Кава з миш'яком».

 Головна героїня занервувала, коли її колишній чоловік раптово зникає. Одночасно з ним пропадає і дівчина, в яку він закоханий. Незабаром на набережній знаходять його труп. Але через деякий час виявляється помилка - убитий зовсім не її чоловік. У такому випадку, куди він пропав? Все це складає фабулу цього інтригуючого детективу.




Тосікадзу  Кавагуті «Доки кава не охолоне»                                               У цій невеличкій кав’ярні вже понад століття подають найсмачнішу каву. Тут можна посидіти за філіжанкою цього гірко-солодкого напою, відволіктися від буденних проблем і… вирушити в подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з яким вас колись розлучили кілометри. Чи отримати лист від чоловіка, який забув про вас через хворобу. Знову хоча б на мить побачитися із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому. Проте є умова: встигнути повернутися в майбутнє, доки кава не охолоне…


Аньєс Мартен-Люган « Щасливі люди читають книжки і п’ють каву»

Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган - сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.


Й. Яґелло  «Кава з кардамоном». 

Підлітковий роман сучасної польської письменниці розповідає про  велику родинну таємницю, що  непогано вписується до контексту юнацької проблемної прози та лише зрідка нагадує мексиканську мильну оперу.  Емоції, переживання, закоханість  –  усе, що цікавить та вабить сучасних підлітків – на сторінках цієї книги, прочитавши яку можна зрозуміти,  що таке дружба, як легко її можна втратити і як важко, але важливо, її повернути.





Немає коментарів:

Дописати коментар