середу, 17 квітня 2019 р.

 
















В очікуванні гостей...


Хто  з нас в дитинстві не мріяв мати кудлате диво, вірного друга – собаку? Заглядати в її розумні очі, пишатись нею, яка вона добра, грайлива?Але небагато з нас замислювались яка відповідальність лягає на наші плечі разом з появою чотириногого улюбленця. Прогулянки в різну погоду коли хочеться солодко поспати – це тільки початок. Дресирування - процес тривалий, тому що важливо не тільки навчити собаку, але і закріпити знання, а також постійно повторювати їх протягом усього життя собаки. А щоб професійно надавати людям допомогу, як це робить кінологічний дресцентр «Антарес»,необхідна цілеспрямована щоденна праця. Думати спочатку про людей, а потім про себе і свій комфорт, адже коли лунає дзвінок про допомогу, вони готові одразу виїхати з своїми вихованцями – до цього висновку ми дійшли коли поспілкувалися з Ларисою Борисенко – керівником волонтерської організації  Павлоградський пошуково -рятувальний загін "Антарес" Спілки Самаритян – Кінологів України та учасниками загону Ольгою Ісаєвою та психологом Євгенієм Оксенем.
    Лариса Борисенко акцентувала увагу, що всі собаки клубу проходять регулярне медичне обстеження, мають необхідну документацію для роботи , свою форму для розпізнавання їх як рятувальників. Підготовлена нею собака – бельгійська вівчарка – малінуа Спаркі як собака рятувальник здатна не тільки знаходити загублених людей, поранених, але й знаходити тіла  загиблих  під землею. Лариса продемонструвала дітям основні прилади для пошуку людей, що знаходиться в «тривожному чемодані», які команди вміє виконувати і  як працює Спаркі.
      Лариса, як досвідчений кінолог є тренером юнацької збірної України, готує молодь з їхніми вихованцями до змагань на міжнародному рівні з аджиліті. (Аджиліті досить молодий  командний спорт: вихованець проходить полосу перешкод, а власник собаки направляє за допомогою жестів та команд)


Ольга Ісаєва на волонтерських засадах пропагує метод  каністерапії та  допомагає дітям з порушеннями мови, руху, аутизмом, ДЦП разом зі своїми улюбленцями  Флаєю та Шерлоком. Таких собак, як австралійська вівчарка Флая, що ідеально підходять для занять з хворими  дітьми – одна на сотню. Перед тим як розпочати роботу з дітьми собаки багаточасове навчання,повинні бути слухняними та спокійно себе вести в людних місцях,  Флая  справилась і має горде звання – собака – терапевт.  Тепер вони часті гості у дітей.

Кінологи навчили дітей як поводитись при зустрічі з бродячими собаками.
Лариса Борисенко надала інформацію про клуб, що працює абсолютно безкоштовно для пошуку людей, звернула увагу дітей та дорослих, що в разі потреби вони можуть звертатись по допомогу.

Зустріч була емоційна, настрій чудовий, діти задавали безліч питань.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар