середу, 16 квітня 2014 р.

Духовні скарби народу

Пасха- це свято, яке прийнято проводити з сім'єю та друзями за накритим столом. Але великодні традиції передбачають не тільки святкову трапезу, але й різні ігри та розваги - особливо якщо серед святкуючих є діти.


В основному великодні ігри та забави пов'язані з великодніми яйцями. Що з ними тільки не роблять : і катають, і зіштовхують "лобами", і ховають.





Одна з найвідоміших ігор на Великдень-це катання яєць. Вона існує в кількох варіантах. Для катання яєць потрібно змайструвати з дерева або картону похилу гору ("каток"). З нього можна просто катати крашанки - в цьому випадку переможцем буде той, чиє яйце покотиться далі за всіх. А можна розкласти внизу катка невеликі призи. Гравці будуть катати яйця по черзі, і якщо яйце торкнеться якогось предмета, гравець забирає його собі.



Існують і рухливі великодні ігри- наприклад, естафета з крашанкою. Для цієї гри вам знадобляться дві столові ложки і два яйця. Гравці розбиваються на дві команди, кожна команда вибудовується в шеренгу. Перший гравець кожної шеренги  біжить дистанцію до фінішної позначки, розвертається, біжить назад до команди і передає ложку з яйцем наступному учаснику. Перемагає та команда, в якій всі учасники швидше пробіжать дистанцію. Якщо кількість гравців не парна, і в одній команді на одного гравця більше,то комусь доведеться бігати два рази.



Якщо розбивати крашанки шкода, можна перевірити, чиє яйце прокрутиться довше. По команді ведучого гравці повинні одночасно розкрутити свої крашанки на рівній поверхні. Чиє яйце прокрутиться довше за всіх перемагає і забирає крашанки програвших в якості призу.











Немає коментарів:

Дописати коментар