середу, 16 травня 2018 р.

«Письменник гідності і правди»
17 травня на території вільного спілкування провідний бібліотекар Людмила Гудаченко  провела з читачами та шанувальниками творчості Павла Загребельного літературну годину«Письменник гідності і правди»

 Доповненням  дискусії став представлений на книжковій виставці «Класик української літератури – наш сучасник» огляд літератури, який підготувала бібліотекар Олена Пасикалюк.
Шановні користувачі, будь ласка відгукуйтесь на запрошення відвідати захід. 


 До відома: П. Загребельний прославився історичними романами, які були суворо заборонені за радянських часів. Кажуть - за будь-яку тематику, крім Переяславської ради, можна було «загриміти в табори». Книгу «Південний комфорт» обговорювали на засіданні Генпрокуратури СРСР. Твори Павла Загребельного оцінив народ, купуючи їх по 100 карбованців з-під поли потайки. Двадцять романів за сорок років, колеги-письменники наголошували, що це найбільший доробок серед сучасників. Його романи одразу ставали бестселерами. «Роксолана», «Я, Богдан», «Диво», «Євпраксія», «Тисячолітній Миколай» і остання книга – «Думки нарозхрист» – не просто виходили багатотисячними накладами, їх читали і читають різні покоління. Його історії –те, що Загребельний переживав нутром і робив актуальним для сучасників. Прочитати та пересвідчитись може кожний.

Немає коментарів:

Дописати коментар